Descriere si istoric

Fundatia Toflea a fost infiintata in anul 2004 si este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, cu personalitate juridică proprie.
Cel care a pus bazele fundatiei este domnul Gruia Stoica, un om de afaceri care a crezut de la bun inceput ca dezvoltarea economica la nivel national este strans legata de dezvoltarea economica si educationala a comunitatilor. Fundatia Toflea a fost creata initial pentru a veni in sprijinul cetatenilor din localitatea Toflea, comuna Brahasesti, judetul Galati.
Principalul segment vizat a fost cel al tinerilor, al celor 1400 de elevi care au nevoie de un sprijin in plus pentru a-si continua studiile, mai ales in contextul in care dintre cei 8900 de locuitori ai comunei, peste 6000 sunt de etnie roma si locuiesc in Toflea. Cu ajutorul educatiei, tinerilor li se permite sa se pregateasca si sa sa adapteze societatii actuale, in acelasi timp fiind incurajati sa nu isi piarda identitatea etnica si sa nu renunte la ceea ce le este propriu, ci mai degraba sa invete sa imbine armonios modernul cu traditia.
Printre cele mai importante activitati desfasurate de fundatie se numara dezvoltarea de programe educationale, sociale si culturale menite sa ajute comunitatea si tinerii din categorii sociale defavorizate, in special pe cei de etnie roma. Suntem implicati constant si nemijlocit in sustinerea materiala si spirituala a acestora, astfel incat sa isi permita sa urmeze cursurile,
In cei 11 ani de la infiintare, fundatia a sustinut peste 700 de tineri sa isi continue studiile si a sprijinit anual peste 400 de familii nevoiase.
Principalii piloni de intervenție ai Fundatiei Toflea sunt Educația și Comunitatea.