Conditii de acordare

Programul de burse al Fundatiei Toflea are ca scop sustinerea elevilor si studentilor proveniti din comunitatea  Toflea, precum si din alte comunitati,  in vederea continuarii studiilor si prevenirii abandonului scolar, cu scopul final de a asigura acestor tineri sansa integrarii  in societatea romaneasca si pe piata fortei de munca.

Perioada de inscriere:

PENTRU ELEVI SI STUDENTI

– 05- 18 Octombrie 2023: incarcare documente online. Modelul de contract se descarca de pe www.fundatiatoflea.ro, se completeaza cu datele personale, se semneaza si se incarca in platforma de burse.
– 19- 24 Octombrie 2023: perioada de evaluare a cererilor de burse;
25- 27 Octombrie 2023: informarea bursierilor pe adresa de e-mail, privind aplicatia pentru obtinerea bursei scolare;
30 Octombrie 2023: plata primei burse din anul scolar 2023-2024.

Conditii generale de acordare a bursei de studiu

• Viitorii bursieri sa faca parte din comunitatea Toflea sau din alte comunitati;
  • Pentru comunitatea din Toflea se acorda un numar de maxim 150 de burse/ an scolar;
  • Pentru alte comunitati rome se acorda un numar de maxim 100 de burse/ an scolar, in ordinea descrescatoare a mediilor din anul scolar anterior (Cluj, Iasi, Craiova, Constanta);
  • Depunerea dosarului complet, in intervalul stabilit. Lista cu documentele necesare inscrierii se regasesc pe www.fundatiatoflea.ro;
  • Bursele se acorda pentru elevi, incepand cu clasa a IX-a;
  • Bursierii nu sunt cuprinși în alte programe de burse publice sau private (fac exceptie bursele de merit oferite de unitatile de invatamant);
  • Bursele se acorda lunar, in intervalul  Octombrie 2023- Mai 2024.

Conditii pentru acordarea burselor la liceu:

• nota 10 la purtare
  • minim media 7,50 la sfarsitul anului scolar
  • nu mai mult de maxim 10 absente nemotivate/an
  • nici o corigenta

Conditii pentru acordarea burselor la facultate:

• maxim 2 restante/semestru si nu mai mult de 2 restante la sfarsit de an scolar

Valoarea bursei acordate pentru Liceu si Facultate, in functie de media anului de studiu anterior:

• Pentru intervalul 7,50 – 9,49 = 250 Lei
  • Mai mare de 9,50 = 300 Lei

Mentiuni:

1. Nerespectarea/ neindeplinirea oricarui criteriu mentionat mai sus, precum si interuperea studiilor sau exmatricularea elevului/ studentului duc la neacordarea bursei de studiu.
  2. Cei care nu respecta cerintele de mai sus, nu mai primesc bursa si au posibilitatea de a-si mari notele/ lua examenele in vara/toamna pentru a beneficia de bursa in anul scolar urmator.
  3. Fiecare bursier are obligatia sa participe la evenimentele desfasurate de catre Fundatia Toflea, cand acesta este solicitat.
  4. Studentii pot fi in paralel si angajati – angajarea  nu influenteaza acordarea bursei.