Sansa a doua

In anul 2009, Fundatia Toflea, in parteneriat cu scolile din comuna Brahasesti, a demarat proiectul “SANSA A DOUA”.
„ȘANSA A DOUA” este un program care a ajutat părinți și bunici să înțeleagă că școala și educația sunt viitorul și reprezintă condiții pentru o viață mai bună.
„L-am întrebat peun bunic de ce s-a înscris la școală acum, la bătrânețe, la noi şcoală. Mi-a spus că îi e ruşine de nepoţi, care îl întreabă cate clase are şi el nu le poate spune prea mult. Şi vrea să le fie un model, să le arate că se poate”, ne-a povestit primarul Mircea Dumitru. A inceput cu doi ele
vi, iar astazi în program participă aproape 300 de adulţi.
„A fost spectaculos. Iniţial am gîndit doar o clasă de 40de oameni, dar s-au înscris 90. Apoi au fost 120 şi creşte de la un an la altul”.
„ȘANSA A DOUA” oferă nu doar educație, dar și posibilitatea integrării participanților pe piata muncii. Parte dintre ei s-au angajat deja, fie ca mediatori școlari sau sanitari, fie în cadrul unor firme de pază.
Fundatia Toflea asigura transportul saptamanal al profesorilor si toate materialele necesare studiului, iar personalul didactic este asigurat de Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” din Galati.