Sprijin pentru refugiati

La finalul lunii septembrie 2015, Fundatia Toflea, alaturi de partenerii sai generosi si inimosi- Fundatia Regina Maria, Sky Tower Building si Euro Inter Trade – a organizat o actiune de ajutorare a refugiatilor aflati in Ungaria.

Pe fondul crizei umanitare in plina desfasurare, in care sute de mii de oameni fug din calea razboiului, isi parasesc tarile de origine si incearca sa isi salveze vietile, am decis sa ne implicam si noi si sa aducem o raza de lumina in viata unor oameni care au nevoie de ajutor.

 

20150928_155505

Am aflat care sunt nevoile oamenilor aflati in Tabara de Refugiati de la Debrecen, Ungaria, am facut multe cumparaturi si le-am donat cu tot dragul. Le-am dus paturi de lana, saci de dormit, izoperene, lenjerie, manusi, caciuli, veste si pulovere groase, chiar si ustensile de bucatarie. Cei din tabara primeau de la statul ungar o suma fixa, din care trebuiau sa se descurce, aveau la dispozitie si bucatarii, dar nu aveau in ce sa isi gateasca.

Paturi in camion  IMG_1702  IMG_1717  Manusi  Helga si Cezar

Am stat de vorba cu cativa dintre refugiati, erau dornici sa primeasca acte si apoi sa isi continue drumul catre Europa de Vest, erau speriati de ceea ce lasasera in urma, dar increzatori ca viata li se va schimba in bine. Caldura cu care ne-au primit, zambetele lor, joaca inocenta a copiilor care, in ciuda situatiei in care se afla familiile lor, continua sa se joace – toate sunt dovezi ca in esenta oamenii sunt buni.

20150929_121247

Si daca fiecare am face macar putin bine in jur, oricat de mic, lumea ar fi cu siguranta mai senina.

IMG_1712

Noi nu facem politica, nu ne intereseaza ce spun politicienii – am dus un mesaj de solidaritate, constienti fiind cat de fragila este viata.

Not war