Cine ii ajuta pe tinerii din Toflea sa nu renunte la scoala

Nu puţini sunt oamenii din Comuna Brahasesti care spun că omul de afaceri care a pus bazele GFR n-a uitat nicio clipă de unde a plecat şi că investeşte în comunitatea în care s-a născut. Strategia este unică, cel puţin la nivel de judeţ. Investiţiile – derulate prin intermediul Fundaţiei Toflea, se fac mai întâi în educaţia şi schimbarea mentalităţilor comunităţii şi abia apoi în infrastructură.

„În cursul anului trecut am avut circa 360 de bursieri, susţinuţi financiar pentru a urma un liceu, facultate sau studii post-universitare. Sigur că banii puteau fi investiţi şi în infrastructură, dar pe termen lung rezultatele n-ar mai fi aceleaşi. Educaţia este esenţială. Condiţia acordării ajutorului pentru toţi bursierii este ca, din anul II de facultate, să se angajeze. Pot lucra două ore pe zi, patru sau mai multe, în funcţie de cum îşi fac programul. Studiul trebuie să rămână prioritar, dar tinerii trebuie să se obişnuiască să trăiască pe picioarele lor”, ne-a declarat primarul din Brăhăşeşti, Mircea Dumitru.

Până la acest moment, totul s-a făcut doar cu sprijinul celui mai cunoscut fiu al satului Toflea, omul de afaceri Gruia Stoica. Acum, ne spune primarul, după ce Fundaţia şi-a demonstrat utilitatea şi eficienţa, se scriu proiecte pentru accesarea de fonduri europene, astfel incat proiectele fundatiei sa se diversifice si sa poata acoperi nevoile cat mai multor persoane.